Om Konvent.se

Konvent.se är en samlingsplats för sverigest event med inrikting mot bl.a. tv-spel, brädspel, rollspel, anime och manga och annan östasiatisk populärkultur.
Nedan kan du läsa mer om hur du använder Konvent.se.

Vill du ta kontakt med Konvent.se? Besök vår supportsida.

Information till Besökare/Konventare

För att köpa en biljett måste du först registrera en användare på konvent.se. Det gör du lättas genom att använda dig av ditt facebook-konto (om du nu har ett sådant). Konvent.se visar inte dina uppgifter någonstanns och vi gör inga inlägg i ditt namn. Funktionen är bara för att du ska slippa hålla reda på extra lösenord. En användare kan köpa flera biljetter åt olika personer till samma konvent. När din betalning är genomförd kommer du att kunna skriva ut en biljett. Observera att inte alla event på Konvent.se använder sig av vårt biljettsystem

Betalningar

Betalningar kan göras via Internetbank (Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB) eller VISA / MasterCard
Det tillkommer inga dolda avgifter.

Konvent.se tar inget ansvar för att informationen om något event är riktigt. Det gör arrangören/arrangörerna
Konvent.se tar inget ansvar för att du får det du betalar för. Det gör arrangören/arrangörerna.

Information till Arrangörer

Konvent.se gör det lätt för dig att hålla koll på och att organisera din biljettförsäljning och personal Klicka här för att registrera ett nytt konvent. Klicka på mina sidor för att få upp en meny över konvent du skapat. Där kan du ändra inställningar och lägga till biljettyper och personal.

Biljetter

So fort en biljett blivit betald via payson eller du som arrangör manuellt registrerat en betalning kommer besökaren att kunna skriva ut en biljett med namn, personnummer och biljettkod. När besökarna sedan anländer till eventet kan arrangörer och entrépersonal kontrollera biljetterna snabbt genom att skriva in biljettkoderna på konvent.se under konvent.se/{ditt konvent}/biljetter/.
Förutom biljetter av olika typer så kan man också skapa tillägg. Tilläggen kan bindas till en eller flera biljettyper vilket gör att man kan begränsa vem som kan köpa vad. Tillägg bör användas till t.ex. Sovsalsbiljett, Matkuponger eller kanske en souvenir att ta med sig hem?

O.B.S! Bilettyper kan vara aktiva eller inaktiva. Det styrs med hjälp av att bocka i eller ur rutan ”säljes”. Inaktiva biljetter visas med röd text.

Betalningar

För att kunna använda den inbyggda biljettjänsten så måste konventet ha ett konto hos Payson. Ange ditt/ert konto under eventets inställningar. Payson tar ut en liten avgift (3% +3kr) för varje transaktion. Klicka här för att se paysons prislista
Kostar biljetten 200kr så får eventet 191kr.
Kostar biljetten 400kr så får eventet 385kr.
Eftersom Payson drar en fast kostnad (3kr) per transaktion gäller det här bara på biljetter.
Den fasta avgiften (3kr) tillkommer alltså inte på eventuella tillägg. Endast den procentuella summan (3%) dras från tillägg.

Det tillkommer alltså inte någon extra avgift för kunden (besökaren). Eventet står för avgifterna.

Personal

Konvent.se hjälper dig också att hålla koll på din personal. Under personalsidan kan du lägga till deras konton och ställa in deras rättigheter.

Medlemslista

Söker du bidrag från sverok? Du kan när som helst ladda ner en fil med alla besökare som har betalat. Den filen kan du ladda upp direkt till Sveroks eBas.

Wordpress

Konvent.se har sitt egna plugin för wordpress. Än så länge är det inte ett så stort plugin, men om det finns ett intresse så kommer pluginet byggas ut med mer funktionalitet. Du hittar pluginet här.

API

Om ni inte använder Wordpress eller helt enkelt vill bygga något eget så kan ni använda vårt API.

Lycka till.

Registrera ditt event »

P.S. Cred till Artano för att vi får använda hans bilder på hemsidan.

Ändringslogg

  • 30 Jun 2013: Uppdaterat info- och supportsidan med ny info samt tagit bort ”support” från huvudmenyn.
  • 06 Jun 2013: Nytt utséende och fler funktioner på eventsidorna.
  • 04 Jun 2013: Nytt utséende och på biljetterna.
  • 26 Maj 2013: Nyhetsflöde på startsidan, i samarbete med Ikikata.se.
  • 25 Maj 2013: Konvent.se Wordpresspluginbeta
  • 29 Mar 2013: Arrangörer kan nu ändra uppgifter på biljetter.
  • 15 Mar 2013: Event som har sin försäljning på konvent.se och har laddat upp en banderoll visas nu i bildspelet på förstasidan.